Vrije Toertochten 85km; 105km of 135km

Hieronder staan de routes van 2019 om je een idee te geven welke mooie plekken wij bezoeken. Er wordt hard gewerkt aan de route van 2020. Wanneer er meer bekend is zullen wij dat publiceren.

Groener kunnen we het niet maken

De Vrije Toertochten fiets je op eigen gelegenheid, met vrienden of je gezin. Je volgt de gele pijlen, die ons dit jaar door de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard leiden. Na een klein stukje stad (de Maasboulevard met de beroemde skyline) volgen we de kleinere rivieren. Door velden en weilanden (en dwars door het Loetbos) koersen we naar de groene oostkant van Rotterdam. Een tocht met weiden, polders en watervogels.

 

 De 105 kilometer-tocht volgt de Hollandsche IJssel naar Gouda. Langs de rivier de Vlist wordt Schoonhoven bereikt, waar we de Lek oversteken. De 85- en de 135 kilometer-routes voeren door de Krimpenerwaard, de 135 zelfs helemaal tot Vianen. Koffiestops zijn er bij Boerderij Kromwijk en de Schaapskooi, waar alle routes weer bij elkaar komen. Door de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard (groener kunnen we het niet maken!) koersen we terug naar het Topsportcentrum.

 

 De Vrije Toertochten zijn van veel gemakken voorzien. Voor de versnaperingen wordt gezorgd en op de pauzeplaatsen is ook EHBO is aanwezig. En heb je pech, dan helpen de fietsenmakers je op de pauzeplaatsen graag om weer op te kunnen stappen.

 

Kortom, het is heerlijk toeven in de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard. Groener kunnen we het niet maken!

 

 Schrijf je in

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemene info