Vrije Toertochten 85km; 105km of 135km

De Vrije Toertochten fiets je op eigen gelegenheid, met vrienden of je gezin. De routes zijn mooi en gemakkelijk te vinden, je hoeft alleen de pijlen maar te volgen. Je kunt kiezen uit een traject van 85, 105 of 135 kilometer.

Dit jaar zijn Voorne-Putten en de Hoeksche Waard de bestemming. Kies je voor de langste optie, dan rijd je zelfs door naar Goeree. Klassiek-Hollandse landschappen vormen het decor, met weiden, water en hier en daar een stadje. Wegen luisteren naar bijzondere namen als Bommelskousedijk, Scharrezeeseweg en Schuddebeursedijk en zijn heerlijk om over te fietsen.

Vrije Toertocht 85 km en 105 km
Na een stukje Rotterdam-Zuid duiken we, even voorbij Heerjansdam, het groen in. Water is nooit ver weg met onder meer het Spui, de Dordtsche Kil en het Haringvliet. De 85 kilometertocht zet koers naar Mijnsheerenland en Klaaswaal, de ‘105’ maakt een wat langere lus door ’s-Gravendeel en langs Strijen. Op de pauzeplek bij Intratuin ontmoeten de routes elkaar weer. Over de Oude Maas voert de trip terug naar het Topsportcentrum, waar een gezellig onthaal wacht.

Vrije Toertocht 135 km
De 135 kilometertocht is dan nog even onderweg. De rijders fietsen dwars door de Hoeksche Waard en via de Haringvlietbrug het volgende Zuid-Hollandsche eiland op: Goeree-Overflakkee. In noordwestelijke richting crossen we over het eiland. Vlak voor de Haringvlietdam pauzeren we (de hongerklop zal ons niet overkomen!). Door de duinen van Voorne-Putten zetten we weer koers naar Rotterdam: de pasta, de drankjes en het feestje.

De Vrije Toertochten zijn van veel gemakken voorzien. Voor de versnaperingen wordt gezorgd en op de pauzeplaatsen is ook EHBO is aanwezig. En heb je pech, dan helpen de fietsenmakers je op de pauzeplaatsen graag om weer op te kunnen stappen.

 

De plattegronden van de routes volgen z.s.m.

 

Algemene info