Pelotonstocht 135km € 30,-

De Pelotonstocht wordt begeleid door zo’n 45 motoren (MBT’ers) en 5 motorrijders van de politie welke de wegen voor jou verkeersvrij maken.  40 Road Captains stappen op de fiets om het peloton bij elkaar te houden. Daarnaast heeft de Pelotonstocht zijn eigen volgkaravaan! Na de voorrijwagen en de honderden fietsers volgt een stoet auto’s. Alle met een eigen functie. Zo rijden er gastenwagens mee, medische teams en helpt Fietsservice Totaal onderweg met reparaties zoals lekke banden. Ook is er voor de pechvogels onder ons die dag een bezemwagen, waarin je door welk ongemak dan ook, toch de finish kunt halen.

Het officiële startschot van de Pelotonstocht wordt op zaterdag 27 juni 2020 om 09.30 uur (o.v.b) gelost. De gemiddelde snelheid is 28 km/uur. Alle 40 Road Captains en het merendeel van de motoren rijden de laatste 5km voorzichtig naar voren om als blijk van dank voor hun grote bijdrage als eerste te finishen. Wij hopen je te mogen ontvangen voor deze mooie tocht. Een ervaring die je niet mag missen. Lees hieronder de globale route informatie.

 

Samen uit, samen tuis

Als om 9.30 uur het startschot heeft geklonken, nemen we meteen het eerste klimmetje: de Erasmusbrug oftewel De Zwaan. Langs de Maas koersen we westwaarts naar het historische Delfshaven. Het stadje van Piet Hein, dat groot werd door de jeneverindustrie en (echt waar!) de walvisvaart. Via Vlaardingen en Maassluis rijden we het Westland in, streek van de glastuinbouw. Komkommers, tomaten en sla worden er geteeld, maar ook veel bloemen. Oud-renner Gerrit Solleveld groeide hier op. We duiken onder Den Haag en Delft door om via Schipluiden het Overschie van Jules Deelder te bereiken. Dan weer het groen in, richting het tweede tuinbouwgebied, de kassen rond Bleiswijk. Via de Rottemeren koersen we terug naar de Maasstad, over de vlotte provinciale weg. We pikken een stukje IJsseldijk mee om over de Willemsbrug naar het Topsportcentrum te rijden. Daar wachten ons een heldenonthaal, een medaille als je over de finish komt en een muzikaal feestje. Geniet na je prestatie van een gratis massage of blijf nog even gezellig een drankje doen op het terras.

 

Normal 8f0dcad13d97df7445dc82a06b2f71ab817df456
  • Pelotonstocht 135 km

 Afstand: 135 km

Gemiddelde snelheid: 28km/uur

Pauzeplaats: Ja, 30 minuten

Plaspauze: 2 keer

Fietsrichting: linksom

T-shirt: nee

Herinnering: ja

EHBO: ja

Fietsreparatie / ondersteuning: ja

Starten: 09.30 uur, vanaf 09.00 uur opstellen

Verwachte terugkomst: volgt

Start-/Finishlocatie: Topsportcentrum Rotterdam

Prijs: 30 euro

Daginschrijven: mogelijk vanaf 7.00 uur. Vol = Vol. Korting voor voorinschrijven vervalt.