Recreatietochten 25km of 45km

Deze tochten zijn bedoeld voor de recreatieve fietsers. De 25 en 45 km zijn natuurlijk ook geschikt voor handbikers, die wij elk jaar weer mogen verwelkomen. De routes zijn volledig uitgepijld en onderweg kan je stoppen bij de geheel verzorgde pauzeplaats (45km), waar Albert Heijn zorgt voor foerage of genieten van de snack die je meekrijgt voor onderweg (25km) . Lees hieronder de globale route informatie.

 

Hieronder staan de routes van 2019 om je een idee te geven welke mooie plekken wij bezoeken. Er wordt hard gewerkt aan de route van 2020. Wanneer er meer bekend is zullen wij dat publiceren.

 

De wereldstad en de polders

De 25 kilometer-tocht laat je enkele mooie stukjes Rotterdam zien: de oude havenwijk Katendrecht, de Erasmusbrug (oké een klein klimmetje!), het park met de Euromast, de statige Heemraadssingel, het Centraal Station en de kubuswoningen. Via de Willemsbrug en het Noordereiland komen we weer ‘thuis’.

 

De 45 kilometer-tocht trekt zuidwaarts. Langs diverse wateren, maar we hoeven geen brug over. Via de door Rotterdam opgeslokte dorpen Bolnes en Slikkerveer koersen we door het natuurgebied De Gorzen en de Crezéepolder, waar schitterende watervogels fourageren. Langs het Waaltje en de Oude Maas komen we in het vriendelijke plaatsje Heerjansdam. Over het oude Havenspoorpad, het fietspad van zes kilometer tussen Charlois en station Lombardijen rijden we richting finish.

 

Beide tochten beginnen en eindigen bij het Topsportcentrum. Pal naast de trotse Kuip, die er ondanks allerlei bouwplannen gewoon nog staat in al zijn glorie. Druk in de stad? Maak je geen zorgen! Rotterdam heeft van heel Nederland de meeste fietspaden. Naar de weg hoef je niet te zoeken, die is van heldere pijlen voorzien.

 

 Schrijf je in

 

 

 

 

 

Algemene info 25 km
Algemene info 45 km