Recreatietochten 25km of 45km

Hoeveel kilometer aan fietspaden denk je dat Rotterdam heeft? Ruim 600 kilometer! Daarmee is de Maasstad ruimschoots koploper in Nederland. Voeg daarbij de prachtige architectuur en de mooie waterpartijen en er is maar één conclusie mogelijk: Rotterdam verken je het beste per fiets.

Deze tochten zijn bedoeld voor de recreatieve fietsers. De 25 en 45 km zijn natuurlijk ook geschikt voor handbikers, die wij elk jaar weer mogen verwelkomen. De routes zijn volledig uitgepijld en onderweg kan je stoppen bij de geheel verzorgde pauzeplaats waar Albert Heijn zorgt voor foerage.

In 2022 beloven de nieuwe routes ook weer een mooie tocht.
De 25 kilometer-tocht toont je de stad in vogelvlucht: het Park met de Euromast, de molen van het antieke Delfshaven, de Mevlana-moskee. We gluren naar de beesten van Diergaarde Blijdorp en fietsen langs de Rotte naar de binnenstad. Via de Oude Haven en het Noordereiland komen we weer ‘thuis’ bij het Topsportcentrum.

De 45 kilometer-tocht volgt dezelfde route als de ‘25’, maar maakt een extra lus. Bij het Klein Polderplein steken we door naar Jules Deelder’s Overschie. Langs de Delftse Schie fietsen we naar de Ackerdijckse Plassen, een prachtig natuurgebied waar honderden vogelsoorten verblijven. Mooie fietspaden leiden ons via nog meer water zoals de Bergse Plas in Hillegersberg, terug naar de Willemsbrug en de feestelijke finish bij Topsportcentrum Rotterdam.

 De plattegronden voor 2022 volgen.

 

 Schrijf je in medio 2022

 

Algemene info 25 km
Algemene info 45 km