Benelux-ploeg op de racefiets

Normal c83769d2a8b357fcc242da5d74c31beabab46325
7/6/2019
11.57

SGS-collega’s Ilse en Marisca doen hun uiterste best voor de Tour van 2019. Hun bedrijfsteam hoopt met vijftig deelnemers een aardig bedrag voor het Erasmus MC bij elkaar te fietsen.

Inspectie, analyse, certificering en controle. Wereldwijd en in vrijwel alle sectoren. Dat is in het kort waar SGS voor staat. Ooit begonnen als inspectiedienst voor graanhandelaren werd het speelveld steeds breder. Van de 97.000 medewerkers wereldwijd, waarvan zo’n 3600 in de Benelux, zijn er twee nauw betrokken bij de deelname van SGS aan de Tour de Rotterdam: Marisca, planner uit Rotterdam, en Ilse, die vanuit Antwerpen voor de interne communicatie zorgt.

Sport brengt mensen samen

SGS, voluit Société Générale de Surveillance, onderkent het belang van gezonde medewerkers. “Benelux-collega’s mogen op kosten van het bedrijf gezamenlijk sporten”, zegt Ilse. “Vanuit de communicatie-afdeling zorgen we voor een groepsdeelname aan diverse events in België en Nederland. Hardlopen, voetbal, fietsen, wandelen, het kan allemaal. Twee keer per jaar hoort daar ook een groot fietsevenement bij. In het najaar is dat vaak een van de Vlaamse wielerklassiekers, een event dat volledig door eigen medewerkers wordt georganiseerd. In het voorjaar haken we aan bij een openbaar fietsevent waarmee we kunnen bijdragen aan een goed doel. In 2019 is dat de Tour de Rotterdam geworden. Dat is dit jaar voor het eerst, al hadden we al wel enkele privérijders in de Tour. We hebben veel fietsfanatiekelingen bij SGS. In bedrijfsverband zijn er diverse clubjes van collega’s die er samen op uittrekken.” Want sport heeft nóg een groot voordeel. “Het brengt mensen samen”, geeft Ilse aan. “Collega’s van verschillende diensten en afdelingen komen bij elkaar met sport. We hebben vestigingen van Groningen tot Gembloux, wel vijftig in totaal. Het is fijn om te zien hoe sport collega’s bij elkaar brengt. En zo blijven de contacten tussen de medewerkers niet beperkt tot het zakelijke. Foto’s van zo’n sportmomenten worden gedeeld via Yammer, dat is echt heel leuk.”

Vijftig wielrijders

Marisca en Ilse doen hun best om vijftig wielrijders bij elkaar te krijgen. Gezamenlijk zouden zij moeten zorgen voor 3250 euro, zo is het streven. Zelf fietsen de dames niet mee: Marisca heeft het te druk met de organisatie en Ilse is meer van het hardlopen. Maar dankzij hen is de Tour de Rotterdam verzekerd van een groep sportieve deelnemers en een mooie bijdrage aan het medisch onderzoek naar immuuntherapie. Daar mogen we op rekenen. Niet voor niets luidt de slogan van SGS: ‘When you need to be sure’.