Alles wat je moet weten om goed voorbereid aan de start te staan


Wanneer de Tour dichterbij komt wordt de deelnemersinformatie voor de jubileumeditie van Tour de Rotterdam gepubliceerd. Hieronder vind je nog de informatie van 2019.

Hier vind je alle deelnemersinformatie voor Tour de Rotterdam, zaterdag 22 juni 2019. Met deze informatie sta je goed voorbereid aan de start voor een gezellige en sportieve dag. Met je deelname steun je ook het goede doel. De deelnemersopbrengsten komen ten goede aan kankeronderzoek in het Erasmus MC. In 2019 staat het onderzoek naar immuuntherapie voor het Daniel den Hoed Fonds centraal. Samen maken we kanker kansloos! Je kan gelijk starten vanaf Topsportcentrum Rotterdam, mits je het stuurbordje heb ontvangen.

 

Start-/finishlocatie en faciliteiten

De start-/finishlocatie is bij Topsportcentrum Rotterdam: de locatie waar deelnemers in alle faciliteiten worden voorzien. Een kleedruimte met douches, toiletten, mogelijkheid voor een hapje en een drankje of een ontspannen massage. Blijf na de tocht nog even napraten op het terras. Het kan allemaal! Bekijk hier alle faciliteiten.

 

Parkeren

Er is ruim voldoende gelegenheid om gratis te parkeren en de locaties zijn allemaal op steenworp afstand van de start. Parkeermogelijkheden zijn o.a. op P6, Industrieterrein Stadionweg of de Olympiaweg. Wij adviseren je om te parkeren op één van de hierboven aangegeven locaties. Een kaartje van mogelijke parkeerlocaties staat onderaan deze pagina.
Laat geen waardevolle spullen achter in de auto!

 

Stuurbordjes, medisch paspoort en noodnummer

Tour de Rotterdam maakt gebruik van stuurbordjes. Op de achterkant vind je het medisch paspoort. Wij verzoeken je vriendelijk, doch dringend, deze in te vullen. Op de achterkant van het Tourboekje vind je de noodnummers van de organisatie bij materiaalpech of bij (kleine) ongevallen.

 

Vrije Toertochten en Recreatietochten: starttijden en pauzeplaatsen

Hieronder vind je een overzicht van de starttijden van de tochten. Bij de pauzeplaats kan je weer op krachten komen. De foerage bestaat uit: een krentenbol, een stukje fruit, een snackreep, een energiedrankje en een flesje water. Na deze versnapering kan de mooie tocht vervolgd worden. De tochten zijn uitgepijld. Mocht je toch een uitgeschreven route mee willen nemen, dan kan je deze op de dag zelf ophalen bij de informatiebalie. De Recreatietocht 25km kent geen pauzeplaats. Deelnemers aan deze tocht ontvangen bij inlevering van de bijgevoegde coupon bij de informatiebalie een snack voor onderweg.

 

 

Tocht Starten vanaf Starten tot Pauzeplaats
Vrije Toertocht 135 km 07.30 uur 09.30 uur 40 en 98 km
Vrije Toertocht 105 km 07.30 uur 09.30 uur 48 en 68 km
Vrije Toertocht 85 km 08.30 uur 10.30 uur 48 km
Recreatietocht 45 km 09.30 uur 11.00 uur 23 km
Recreatietocht 25 km 09.30 uur 11.00 uur snack

 

 

 

 

 

 

Oversteek met de pont bij Vrije Toertocht 85 en 105 km

Sta je aan de start van de Vrije Toertocht 85 of 105 km houd er dan rekening mee dat je tijdens de tocht een oversteek hebt met de pont van Veerdienst Schoonhoven. Op vertoon van je stuurbordje kan je gratis overvaren op zaterdag 22 juni!

 

Pelotonstocht

Wij verzoeken deelnemers aan de Pelotonstocht tijdig op te stellen in de start/finishlaan. Houd rekening met eventuele drukte. Het peloton vertrekt stipt op tijd.

 • 09.00 uur opstellen Pelotonstocht
 • 09.10 uur Korte toespraak door wethouder Bokhove
 • 09.30 uur Startschot Pelotonstocht
 • 15.10 uur Verwachte aankomsttijd

 

Tijdens de Pelotonstocht is er één grote pauze incl. foerage op 70 km en twee plaspauzes op 30 en 114 km.

 

Spelregels Pelotonstocht

Deelnemers aan de Pelotonstocht dienen:

 • Aanwijzingen van politie, organisatie en Road Captains strikt op te volgen
 • Met niet meer dan 3 personen naast elkaar te fietsen
 • Bij materiaalpech de fiets z.s.m. in de materiaalwagen in te laten laden
 • Verplicht een deugdelijke valhelm te dragen
 • Geen ligstuur gemonteerd te hebben op de fiets
 • Onderweg niet zomaar te stoppen. Het peloton wacht niet.

 

GPX

Vanaf de maandagavond voor de jubilieumeditie komen de gpx-bestanden van alle routes online. Je kan deze hier vinden. De gpx bestanden worden gratis beschikbaar gesteld voor deelnemers.

 

Medaille

Een mooie herinnering aan de Tour, de verrichte prestatie en de bijdrage voor het goede doel wordt uitgereikt nadat je over de finish bent gekomen.

 

Merchandise

Mocht je interesse hebben om op locatie Tour de Rotterdam merchandise, zoals een wielershirt, te kopen dan willen wij je erop attenderen dat hiervoor geldt op=op. Pinnen is mogelijk. Informatie en prijzen vind je hier.

 

Gratis massage na afloop

Alle kilometers achter de rug? Even relaxen bij terugkomst? Neem een gratis massage! Ons team staat voor je klaar om de spieren los te maken terwijl je ontspant. Bezoek onze mini FietsFair en geniet daarna van een hapje en/of drankje in het Sportcafé of op het terras om de dag gezellig af te sluiten.

 

Veiligheid – gedragscode

Graag willen wij alle deelnemers wijzen op enkele gedragsregels. Zo houden we het voor iedereen leuk:

 • Houd je aan de verkeersregels
 • Houd zichtbaar rekening met anderen in het verkeer
 • Gebruik een fietsbel
 • Geef tijdig richting aan
 • Blijf beleefd tegen andere weggebruikers
 • Rijd altijd op het aangegeven fietspad
 • Passeer een fietser of wandelaar met gepaste snelheid
 • Volg aanwijzingen op van politie en / of verkeersregelaars
 • Gooi afval in een afvalbak

 

Wij wensen iedereen een sportieve en gezellige dag en bedanken alle deelnemers voor hun bijdrage aan kankeronderzoek.    

Downloads:

Parkeerlocaties P-plaatsen