Ambassadeurs

Rini Wagtmans

Met trots presenteren wij Rini Wagtmans als ambassadeur van onze Tour de Rotterdam. “Ook dit jaar is het weer gelukt om prachtige tochten door onze landschappen uit te zetten. Een groot plezier voor de ware fietsliefhebber om hier doorheen te mogen fietsen. Een tour die met hart en ziel is uitgezet en met hart en ziel gereden wordt. Het is geweldig dat we voor de Erasmus MC Foundation zo’n mooi evenement kunnen organiseren. Dit jaar is de opbrengst voor kankeronderzoek waar jaarlijks veel te veel mensen mee te maken krijgen. En daarom is onderzoek zo hard nodig.”

 

Hans Rijnierse

Al jaren is deze ex-topman van Sodexo bestuurslid en ambassadeur van het Erasmus MC Vriendenfonds. Wij zijn er trots op dat deze ervaren bestuurder en gedreven zakenman met het hart op de juiste plaats zo actief betrokken is bij velerlei evenementen. ‘Tour de Rotterdam is nu een vast onderdeel op de Rotterdamse recreatiekalender geworden. De afgelopen jaren is dit fantastische evenement naar een zeer groot succes gegroeid. Net als ieder jaar gaat de opbrengst van de Tour naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar kankeronderzoek binnen het Erasmus MC waar zeer belangrijke onderzoek plaatsvindt. Door middel van wetenschappelijk onderzoek kan deze ziekte beter begrepen worden en komt behandeling dichterbij, wat natuurlijk iedereen wenst.’

 

Hans den Oudendammer

Als directeur Rotterdam Topsport heeft Hans den Oudendammer de ambitie om Rotterdam tot dé Sportstad van Nederland te maken. De stad was gastheer van geweldige internationale evenementen, maar heeft ook veel aandacht voor de Rotterdammers: “Aan de grote events koppelen we vaak een side-event, op scholen en verenigingen en in de buurten. We willen in de stad zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Sporten is niet alleen leuk en gezond, maar inspireert ook en brengt mensen samen! Ik hoop dan ook dat veel mensen op 22 juni op de fiets stappen en geld gaat inzamelen voor het goede doel. Het wordt hoe dan ook een geweldige dag. Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven, zeg ik wel eens. Maar eigenlijk… is het de hoofdzaak!”

 

Herman Jäger

Hermann Jäger stelde bijna zijn hele werkzame leven in dienst van de bevolking. Al vanaf 1975 werkt hij bij de Gemeente Rotterdam. Hij was onder meer directeur Schone Stad bij de Roteb en was concerndirecteur. “Vitale Rotterdammers – dat is één van de speerpunten. Wij zijn een stad met een jonge bevolking, maar ook veel ouderen. De inwoners zijn actief en dynamisch, maar wij zijn niet onkwetsbaar: wij leven niet allemaal gezond en daardoor zijn er diverse ziekten. Maar een probleem is een uitdaging en een uitdaging is een kans. Wij stropen onze mouwen op en beseffen dat wij het samen moeten doen. Zo fietsen we diverse ziekten de wereld uit. Dát is de ambitie!”

 

Hermineke van Bockxmeer

“Hermineke van Bockxmeer volgde onlangs mede-ambassadeur Hermann Jäger op als concerndirecteur Stadsontwikkeling bij de gemeente Rotterdam. Daarvoor was zij directeur Sport en Cultuur van onze stad en bekleedde zij verscheidene directiefuncties bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.”

“Geen stad is zo dynamisch als Rotterdam. Ik zet me dan ook met hart en ziel in voor onze geweldige Maasstad. Maar een leefbare stad is niet alleen een kwestie van mooie gebouwen, veiligheid en bereikbaarheid. Een leefbare stad is ook een gezonde stad. Waar iedereen de toegang heeft tot sport en cultuur. En waar we het samen opnemen voor de mensen die het minder goed getroffen hebben. Samen is ook echt het sleutelwoord: alleen samen kunnen wij deze mooie stad maken. Daarom is de Tour de Rotterdam zo belangrijk.”